Research Lab - Vepa

Research Lab

Het Research Lab is onderdeel van de Fair Furniture Group. Samen met onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid onderzoeken we de mogelijkheden tot hergebruik van restmaterialen en ontwikkelen we nieuwe producten en diensten vanuit de circulaire gedachte.

Het doel van ons Research Lab is om alle reststromen opnieuw te gebruiken en vanuit afval nieuwe
grondstoffen te winnen die weer kunnen worden gebruikt voor nieuwe meubels.
We werken intensief samen met het Circulaire Centrum in Hoogeveen.

Onderzoek

Het onderzoek naar het verwerken en ontwikkelen van nieuwe circulaire initiatieven is één van de belangrijkste pijlers van de Fair Furniture Group.

Daarom kijken we naar de belangrijkste grondstoffenstromen bij onze klanten, bij onze leveranciers én in onze eigen fabrieken.

Diverse onderzoeken zijn al succesvol afgesloten zoals bijvoorbeeld de verwerking van ons staalafval tot nieuwe onderdelen voor de Plastic Whale by Vepa collectie.

Positieve ontwikkelingen met een mooi en duurzaam product als resultaat.

Advies

Circulair inrichten vraagt om een andere manier van denken.

Een nieuwe inrichting hoeft niet te bestaan uit enkel nieuwe producten. Bestaand meubilair voldoet met een kleine aanpassing of onderhoudsbeurt vaak nog prima.

We geven merkonafhankelijk advies en hebben reeds succesvolle adviestrajecten doorlopen bij o.a. KLM, de Volksbank, NN en het Alfa-college.

Uitvoering

Vanuit ons Circulair Centrum worden circulaire projecten uitgevoerd.

Nieuwe ontwerpen voor bestaande meubels worden hier getest, kapotte onderdelen vervangen en afgedankte producten gedemonteerd.

Per project kijken we uiteraard naar de mogelijkheid om werkzaamheden op locatie uit te voeren zodat we niet onnodig heen en weer hoeven te rijden.

 

Enthousiast?

Heb je hierover een vraag of opmerking?
Laat hieronder je bericht achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct persoonlijk contact?
Bel of mail ons gerust, we spreken je graag!

^
a fair furniture company