Onderhoud - Vepa

Onderhoud

Onderdelen kunnen we eenvoudig vervangen door het circulaire ontwerp van de meubels

Circulariteit

Één van de belangrijkste pijlers binnen de circulaire economie is het zo hoogwaardig mogelijk hergebruiken van producten en grondstoffen.

Eerst probeer je de producten 1 op 1 opnieuw te gebruiken. Dat kan zijn door ze binnen de organisatie opnieuw in te zetten, of door ze elders te gebruiken (reuse en redistribute). In beide gevallen is onderhoud vaak noodzakelijk. Lukt het niet om de producten één op één te hergebruiken, dan wordt er gekeken of de onderdelen hergebruik (refurbish en remanufacture) of gerecycled kunnen worden.

 Hieronder vertellen we meer over het onderhoud van bestaande meubels.. 

 

Preventief onderhoud

Defecten zijn storend en ze leiden ertoe dat meubels niet meer gebruikt worden. Om de levensduur van meubels te maximaliseren is een periodieke controle daarom noodzakelijk.

Onze ervaring leert dat we bij een jaarlijkse controle tenminste 85% van de afwijkingen signaleren voordat ze daadwerkelijk een storing opleveren.

Een bureaustoelwiel die niet meer goed rolt, zorgt voor verdere beschadiging van het product. De stoel moet met kracht worden verplaatst en dit leidt tot verzwakkingen op andere plekken als de armleuning of rug. Tevens leidt dit defecte wiel tot gevolgschade aan de vloerbedekking. Bij vroegtijdige signalering vervangen we het wiel voordat een storing zich voordoet.

De levensduur van een meubel wordt bepaald door de ‘zwakste schakel’. Door jarenlange ervaring kennen we deze ‘zwakke schakels’ en zorgen we ervoor we ze direct oplossen.

Meubelen herstellen in eigen fabriek

Afgelopen jaar hebben we tenminste 20 verschillende meubels van concurrerende merken  in onze fabriek hersteld.

We merken dat we zonder problemen – en vaak binnen een dag – bijvoorbeeld een Van Der Sluis 55 of een Dietiker Soma stoel kunnen voorzien van een nieuwe lakkleur of stoffering.

Andere meubelen zijn minder circulair ontworpen en één op één hergebruiken is daarmee niet meer mogelijk. Als dit het geval is zoeken we naar een andere circulaire (nieuwe) oplossing en gaan we bijvoorbeeld meubels recyclen.

^
a fair furniture company